KijáratProjekt Next Level

Next level

Emeld Network Marketing vállalkozásod a következő szintre.

Minél nagyobb a hálózatod, annál nagyobb lesz a csapatod is. Képzéseink segítségével a lehető legjobb csapatvezetővé tudsz válni, miközben saját vállalkozásod építed.

Bár a vezetői készségek fejlesztése talán nem volt prioritás, amikor először kezdted el a hálózati marketing vállalkozást, valószínűleg már rájöttél, hogy szükséged van rájuk, ahhoz hogy a hálózatod növekedjen. Minél nagyobb a hálózatod, annál nagyobb lesz a csapatod is. Vezetői készségekre lesz szükséged ahhoz, hogy motiváltan tartsd és támogasd őket a boldoguláshoz.

Azt tapasztaltuk, hogy az alábbi lista első 2-3 elemére nagy figyelmet fordítanak a hálózatok. Viszont azt is tapasztaltuk, hogy csak ezen készségek fejlesztése nem elegendő a sikeres saját vállalkozás kiépítéséhez. Vezetőként és mentorként a jó kommunikáció, a meghallgatás és a vezetői készségek, valamint az önismeret fejlesztése elengedhetetlen. Ezen készségek és kompetenciák fejlesztésére fókuszálva kínálunk megoldásokat.

Network Marketing vállalkozó legfontosabb készségei és kompetenciái

  • Értékesítés
  • Kapcsolatépítés
  • Csapatépítés
  • Kommunikáció és a meghallgatás képessége
  • Vezetői készségek
  • Önismeret

Mik is ezek a készségek és kompetenciák részletesen?

A kapcsolati marketing a kapcsolatokról szól, és az értékesítésről is. A különbség a hagyományos értékesítéstől az, hogy nem próbálsz valakit rávenni arra, hogy megvegye az általad kínált terméket vagy szolgáltatást. A kapcsolati marketingben nincs nyomás. A kapcsolat az első és legfontosabb, aztán az eladás. A kapcsolati marketingben olyan megoldásokat kínálsz, amelyekkel segíthetsz a másik embernek. Nem kényszeríted, hogy megvegye a termékedet, és nem kerülöd el, ha most nem kell neki a terméked vagy szolgáltatásod. Sőt, még ha nem is vásárolnak tőled vagy nem csatlakoznak a csapatodhoz, akkor is folytatod a kapcsolatot velük és “be-csekkolsz” hozzájuk. Azzal, hogy továbbra is építed a kapcsolatot, bizalmat építesz, és idővel talán vásárolnak tőled, vagy bemutatnak valakinek, aki fog.

A kapcsolatok a vállalkozásod éltető elemei. A sikered a hálózati marketingben – és általában az életben – a kapcsolataid erősségétől függ. A kapcsolatok a bizalomra épülnek – a hálózatodnak bíznia kell benned ahhoz, hogy üzletet akarjon kötni veled, vagy csatlakozni akarjon a csapatodhoz. A bizalom kiépítéséhez következetesnek kell lenned mindenben, amit teszel – a kapcsolatfelvételtől kezdve a kérdéseik és aggályaik nyomon követéséig. Tudniuk kell, hogy számíthatnak arra, hogy megtartod a szavad. Idővel egyre inkább bízni fognak benned, míg végül a vállalkozásod szószólóivá válnak.

Az te szószólóid azok az emberek, akik bemutatnak téged más nagyszerű embereknek, akik ugyanúgy értékelni fogják az általad kínált szolgáltatásokat, mint ők. Bár egy ideális világban a hálózatában mindenki szószóló lenne, időbe telik, amíg ezeket a kapcsolatokat kiépíted. Addig is, legyél következetes a kapcsolataiban – lépj kapcsolatba gyakran és következetesen, és gondoskodj a nyomon követésről.

A hálózatod mellett a csapatod is elengedhetetlen a virágzó vállalkozásodhoz. Minél nagyobb a csapatod, annál erősebb az üzleted. Sok hálózati marketinges azonban annyira a saját vállalkozására koncentrál, hogy elfelejti elérni és kiépíteni a kapcsolatokat a csapatával. Ne feledd, hogy azok a kihívások, amelyekkel te szembesültél, hasonlóak azokhoz, amelyekkel ők is szembesülhetnek. Fontos, hogy mind egyénileg, mind csoportosan “be-csekkolj” náluk, hogy biztosak legyenek abban, hogy kapcsolatban vagytok.

A meghallgatás olyan készség, amelyet mindenkinek el kellene sajátítania. Sajnos sokan közülünk szörnyű hallgatók. Gondolj bele – amikor beszélgetsz valakivel, figyelsz arra, amit mond, vagy a saját válaszodon jár az eszed?

A meghallgatás többre terjed ki annál, mint amit egy személy mond – magában foglalja azt is, ahogyan mondja, a testbeszédét, a szavakat, amelyeket használ stb. Ha elvonja a figyelmed, hogy egy okos megjegyzésre vagy egy saját történetre gondolj, akkor lehet, hogy elszalasztod a lehetőséget, hogy segíts a másiknak.

Kötelezd el magad a személyes fejlődés mellett!
A folyamatos személyes fejlődés a legjobb módja a vezetői készségek fejlesztésének. A vezetés nem csupán egyetlen készség; a készségek összessége, amelyeket gyakran tapasztalat és képzés útján, valamint az általad leginkább csodált vezetők megfigyeléséből és utánzásából sajátíthatsz el. Képzésünkön tapasztalati úton fejlesztheted vezetői készségeidet.

Légy példakép!
Az egyik legfontosabb dolog, amit egy vezető tehet, az az, hogy a saját szavait követi. Vagyis mindent megteszel, amit elvársz a csapatodtól. Ha azt akarod, hogy következetesen kapcsolódjanak a hálózatukhoz, akkor te is következetesen kapcsolódj a saját hálózatodhoz, beleértve a csapatodat is. Ha arra ösztönzöd őket, hogy hetente legalább háromszor tartsanak 1 órás ÉNIDŐT, vagy folyamatosan FEJLESSZÉK maguka, akkor neked is legalább három ÉNIDŐT kell tartanod hetente és folyamatosan FEJLESZTENI ÖNMAGAD. Ha azt akarod, hogy a csapatod értékelje a kapcsolatait és szolgálja a hálózatát, fontos, hogy ők is lássák és tapasztalják, hogy te is ezt teszed. Ez nem csak abban segít nekik, hogy a stílusodat mintázzák és maguk is utánozzák, de biztosítékot is ad számukra, hogy számíthatnak rád.

Az önismereted fejlesztése kulcsfontosságú a személyes fejlődésed és vállalkozásod sikeressége szempontjából. Megismerni saját erősségeidet, gyengeségeidet és motivációidat lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kihasználd erősségeidet és fejleszd a gyengeségeidet. Emellett segít abban, hogy jobban megértsd, hogyan reagálsz a kihívásokra és a stresszes helyzetekre. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kezeld az ilyen helyzeteket, és segíts a csapatodnak is abban, hogy megbirkózzanak az ő kihívásaikkal. Az önismeret fejlesztése hosszú távon segíti a sikeres vállalkozásod és vezetői szereped hatékonyabb betöltését.

Képzéseink

Online betekintők
2024. június 19. – Erőszakmentes önérvényesítés
2024. július 17. – Coaching, mint vezetői eszköz
2024. augusztus 07. – Halogatás vs. hatékonyság
2024. szeptember 11. – Motiváció és önismeret
2024. október 16. – Én-állapotok és szerepek
2024. november 13. – Aktív hallgatás

Élő tréningek
2024. december 01. – Next level
2025. május xx – Next level

AZ ÉV CSAPATA – A csapatodra szabott képzés

Lehetőséget biztosítunk évente 2 csapat számára, hogy teljes mértékben az ő igényeikre és szükségleteikre szabva, csak nekik tartsunk évi 2 készség és kompetencia fejlesztő tréninget kedvezményes áron!

Kíváncsi vagy a részletekre? Írj nekünk!

Képzéseinkre való jelentkezéshez és a részletek megtekintéséhez klikk az időpontokra, vagy írj nekünk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk.
Tetszik ez a tartalom? Oszd meg ismerőseiddel!