SZÓLÓ

Kint, vagy bent?
Kint vagy bent!
Önismeret a természetben.

Kint, vagy bent? Kint vagy bent!
Önismeret a természetben.

31 órás élményprogramunk egy lépés az önismeret útján. Távol a város zajától és a folyamatos ingerektől az erdő nyújtotta támogató környezetben lehetőséged lesz közelebb kerülni önmagadhoz és gondolataidhoz. A szóló egy önismereti módszer, amely során önmagaddal tölthetsz el időt.

Az önismeret fejlesztésének több útja is van. Egy lehetséges út, ha időt töltesz önmagaddal. Modern életvitelünkben, nyüzsgő, ingerekkel telített világunkban a mindennapi teendőink mellett nem könnyű feladat önmagunkkal találkozni. A természetben töltött magányos elmélkedés, vagy kontempláció ősidők óta része az emberi kultúrának, és önismeretünk fejlesztésének egyik lehetséges útja. Programunkon ehhez fogunk időt, teret és megfelelő támogató közeget teremteni.

Mi fog történni?

A találkozási helyünkről körülbelül egy órás gyalogtúrával fogjuk elérni a program helyszínét. Gyaloglás közben páros beszélgetések segítik elő a megérkezést. A réten közös-, egyéni- és páros beszélgetésekkel, feladatokkal segítjük az egyéni fókuszok megtalálását és a felkészülést az elkövetkező egyedül töltendő órákra. Ezt követően mindannyian elfoglaljuk saját zónánkat, ahol birtokba vesszük az egyszerű bivak menedékeket. A következő 20 órát mindenki önmagával (azaz szólóban) tölti. Másnap délután ismét csoporttá egyesülünk, és a felkészüléshez hasonlóan egyéni-, páros- és közös beszélgetésekkel, feladatokkal segítjük az átélt élmények, megélések feldolgozását, tudatosítását. A feldolgozó folyamat után az esemény zárásaként visszasétálunk a találkozási pontra.

A programot követő 7-10. nap elteltével, visszatekintő beszélgetésre várunk, ahol 1-2 órában a történtek, élmények és megélések utórezgéseire, hozadékaira tekintünk rá. (Zoom online felületen.)

Jönnél, de tartasz valamitől?

A program körülményeinek tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy biztonságos körülmények között élhesd át a szóló élményét. Tapasztalt outdoor trénerek vezetik és felügyelik a csoportot a kintlét és a feldolgozó folyamatok során is, annak teljes időtartama alatt. A szóló alatt egyedül leszel a természetben de nem magadra hagyva. Résztvevőtársaid és a trénerek egy előre meghatározott területen belül lesznek. A program alatt figyelünk rád és biztonságodra, szükség esetén tudsz kommunikálni, jelezni a trénereknek. A felállított menedéksátrak segítenek, ha esik az eső, fúj a szél. Amennyiben a meteorológiai előrejelzések vihart ígérnek, úgy az esőnapra kerül át a program, ha váratlanul támad vihar menedék alá húzódunk a csoporttal (A trénerek folyamatosan figyelik a program alatt az előrejelzéseket és radarképeket).

Program időbeosztása:

Első nap
10.30-Találkozó.
10.30-11.30 Bemutatkozás és az eszközök átadása.
11.30-13.30 Gyalogtúra, ráhangoló séta a szóló helyszínére.
13.30-16.00 Felkészülés a szólóra. Program keretei, segítő ajánlások megbeszélése.

Szóló (16.00-másnap 13.00).

Második nap
13.00-15.00 Újra együtt, feldolgozás.
15.00-16.00 Visszatérés a találkozási pontra.
16.00-16.30 Program zárása és az eszközök visszavétele.

Programot követő 7-10. nap 
1-2 órás online visszatekintő beszélgetés.

Mit hozz magaddal? Mire lesz szükséged?

 • hálózsák
 • derékalj (polifoam)
 • esőkabát
 • esőnadrág (ha van)
 • 3 liter víz (minimum)
 • piros fénnyel rendelkező fej- vagy elemlámpa (a piros fény nem fogja zavarni a többieket)
 • kullancsriasztó, szúnyogriasztó
 • egyéni tisztasági felszerelés
 • saját gyógyszerek (ha szedsz valamilyen gyógyszert)
 • egy váltás ruha (vízhatlan csomagolásban)
 • éjszakára melegebb öltözet (réteges)
 • hideg étel (szívesen ajánlunk, és te döntesz hogy mit hozol)

Milyen eszközöket kapsz tőlünk?

 • URH rádió
 • láthatósági mellény
 • bivak sátor

Program díja

24.000 forint

Írj nekünk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk.
Kapcsolat

Kérdésed van?

Minden programunk személyre szabottan kerül kialakításra, ezért kérjük néhány szóban írd meg nekünk, hogy melyik programunk érdekel, hányan szeretnétek részt venni rajta és hogy milyen elképzeléseitek vannak.
A megadott elérhetőségen felvesszük veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket.

Írj nekünk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk.