Tréning szervezetek számára

Programjaink az élménypedagógia és a tapasztalati tanulás módszertanokra épülnek. Tréningjeinken olyan saját élményeket hozunk létre, amelyek a feldolgozás során párhuzamba állíthatóak egy-egy a valós életben felmerülő problémával, megoldandó kihívással. Tréningjeink vegyesen folynak beltéri és szabadtéri környezetben.


Az élménypedagógia a közvetlen élményt, tapasztalatot használja a fejlődéshez. Strukturált gyakorlatok segítségével teremti meg a tanulás folyamatához szükséges kereteket. Csoportfolyamatokra épít. A feladatok fizikai, kognitív, vagy szociális kihívást jelentenek a résztvevők számára. Ciklikus és visszacsatoló, elemző jellegét felhasználva támogatjuk a teljes folyamat során a résztvevőket a célok elérésében. Tréningjeinken elsődleges szempont a biztonság, így a valós kockázatok minden esetben alacsonyak, ellentétben a vélt kockázatokkal.


Tapasztalati élmény tréning a szabadban.

Nem csak egy közös élmény. Csapatépítés és készségfejlesztés élmények útján kint a természetben. Az outdoor tréningjeink során a résztvevők rövid időre kilépnek a megszokott sémáikból, a komfortzónájukból. A feladatok valódi kihívást jelentenek, amelyek tapasztalt trénerek vezetése mellett a mélyebb önismeret és friss viselkedés formák ösztönzőjévé válnak.

Mi az az outdoor módszer?
Magyarul kalandpedagógiának fordíthatnánk. Ez a tapasztalati tanulásnak egy speciális formája, amely a szabadban, sokszor a természetben található elemek felhasználásával, fizikai és szituációs gyakorlatokkal dolgozik.

Mi történik a tréning során?
A résztvevők a tréning céljának megfelelő feladatokkal találkoznak, szimulációkban vesznek részt. Ezek mindegyike egy-egy valós élethelyzetet modellez, miközben fejlesztik a különböző helyzetek kezeléséhez szükséges készségeket. A folyamat vége a közös kiértékelés, amelynek során a résztvevők egyénileg és csoportosan is tudatosíthatják az élményeken alapuló tanulságokat illetve párhuzamokat.

Mi az outdoor program hozzáadott értéke?
Az outdoor környezet segít a résztvevőknek kilépni a megszokott sémákból. A kihívást jelentő feladatok segítségével a feldolgozások során az új tapasztalatokat felhasználva transzformáljuk az élményeket tanulási folyamattá. A tanulásnak ez a formája élményszerű, mély és tartós.


A tapasztalati élmény tréningjeink lehetnek egy és több naposak, vagy hosszabb távú, több lépéses folyamatok is. Programjaink célja a közös élményeken túl, minden esetben a megrendelővel egyeztetett készségek, képességek fejlesztése. Fejlesztendő területek lehetnek például: a kommunikáció, a csoportos döntéshozatal, a problémamegoldás, az együttműködés, a bizalom, a konfliktuskezelés, vagy a vezetői készségek. A programok során folyamatos a feldolgozás, hogy az átélt kalandok ne csak puszta élmények maradjanak.


Keress minket, ha elnyertük tetszésedet!
KijáratProjekt Team